Vandaag heb ik weer de workshop ‘ Van concept tot beeld’ mogen geven. Deze workshop is een prive-workshop die op de wens van de deelnemer wordt ingevuld.

We gaan tijdes zo’n workshop voor 3 verschillende sets maar met kleine aanpassingen hebben we het kunnen uitwerken naar 5 sets.
De styling was is handen van Nadine ( die ook 1 set model heeft gestaan). Het model was Demi. Nadine geeft een deel van de workshop ( als daar behoefte aan is), waarin ze het stukje styling opbouwen voor haar rekening neemt. Het is bij Nadine altijd weer de vraag waar ze mee komt. Soms twijfel ik zelfs of ze überhaupt wel iets heeft voorbereid, terwijl ze er eigenlijk al weken mee bezig is geweest en de ideeën al in haar hoofd heeft. Nadine verzameld vaak tussen de bedrijven door al dingen en maakt stukjes styling voor. De uren die er in de voorbereiding in zitten zijn dus eigenlijk niet te benoemen. Opmerkelijk is dat ze graag dingen bewaard en hergebruikt waardoor de kosten van de materialen van de styling zelf voordelig en voor iedereen haalbaar blijven. Het is dan volgens haar ook gewoon een kwestie van ‘ anders denken’ dit moet een beetje in je zitten maar je kunt jezelf er zeer zeker ook in oefenen. Het liefste zet ze de styling op het moment zelf neer, niks staat helemaal vast. Dit geeft de deelnemer de vrijheid om zijn wensen in styling aan te geven maar ook tussendoor aan te passen. Omdat we nu eenmaal in het ‘ Corona-tijdperk’ zitten heeft Demi haar make-up van te voren zelf gedaan. We zijn erg voorzichtig in onze gezondheid en nemen geen risico’s op verkoudheden etc. waardoor we gewoon netjes kunnen blijven werken. De afstand wordt tevens gehouden waar mogelijk is.

Tijdens de set-up wordt er altijd even ingegaan op het werken met de grijskaart en de lichtmeter. Afhankelijk van de kennis en behoefte hierin wordt bepaald hoe diep we hierin gaan.

( Deelnemers kunnen naderhand als ze thuis zijn altijd mailen – contact op nemen bij vragen, willen ze echt de diepte ermee in dan is een workshop foto-bewerking een mogelijkheid).

Vandaag heb ik er voor gekozen om met 1 lichtbron te werken, gek genoeg liep dat zo. Dit was de Rotalux 175 ( Elinchrom) , voor mij was dit gelijk de eerste keer dat ik deze gebruikte want ik had hem net nieuw binnen. Ik was aangenaam verrast mbt het licht. Deze kwam bij elke setting precies goed uit waardoor we bij alle 5 de looks op dit licht uitkwamen. Je zou denken dat je dan steeds hetzelfde soort foto’s krijgt maar niks is minder waar, het zachte licht en de zachte schaduwen geven bij elke styling – setting toch weer een andere look. De details in de styling zijn door het licht duidelijk zichtbaar, iets wat zeker van belang was tijdens deze shoot.

Wil je ook een workshop volgen bij ons, dan kan dat natuurlijk. Neem gerust contact op en hopelijk zien we je dan gauw!

Product info:

Elinchrom Rotalux Softbox Octa Softbox 175cm excl. speedring

De Rotalux softboxen zijn gemaakt voor professionele inzet, zijn super snel op te zetten, vormen het licht perfect en zijn compatibel met alle Elinchrom lampen.

Een Octa 175 softbox wordt veel gebruikt als hoofdlicht bij modelfotografie. Dankzij de ronde vorm van de softbox wordt het licht egaal over het uit te lichten onderwerp/ model verspreid, en in combinatie met de deflectoren en diffusers kan hiermee het zachtste licht bereikt worden. Doordat de softbox rond is, is deze ook recht voor een model te gebruiken; de reflectie in de ogen komt dankzij deze vorm niet onnatuurlijk over!

Deze Rotalux 175 heeft een doorsnede van maar liefst 175 cm, waardoor deze een zeer egaal en zacht licht weet te creëren. De softbox wordt in de regel het meest gebruikt in combinatie met een hoog vermogen flitser, zodat het formaat van de softbox het best tot zijn recht komt. Wij raden u aan om een stevig statief te gebruiken, zoals een boom stand of sliding arm statief!

Om het uitgaande licht te vernauwen of eventuele uitwaaiering van het licht te reduceren is de softbox uit te breiden met een hooded diffuser. Voor nog meer lichtcontrole zijn er grids verkrijgbaar, zodat het licht nog gerichter is over de totale oppervlakte. Zo zijn er grids van Lighttools voor deze softbox te krijgen in de gradenhoeken 30°, 40° en 50°.

Nieuw in het assortiment is ook de Elinchrom Rotagrid 30° Octa 175 cm (EL26780). Hier heeft u wel de Rotalux Octa Diffuser 175 cm double velcro (EL26715) voor nodig om de grid aan te bevestigen.


De softbox is compatibel met meerdere lampmerken, daarom dient u deze separaat te bestellen. Als u gebruik maakt van Elinchrom lampen, heeft u naast genoemde opties nog een extra mogelijkheid om het licht te vormen. Zo kunt u dankzij de centrale tube houder gebruik maken van deflectoren, waardoor u de softbox als een soort beautydish ombouwt. 

PRODUCT KENMERKEN

 • Kleur Primair Zwart Secundair Wit
 • Diepte 50 cm
 • Diameter 175 cm
 • Extra’s Speedring is niet inbegrepen! Deze is separaat verkrijgbaar!
 • Materiaal hitte bestendig Nylon
 • Baleinen 8
 • Uitgerust met Zwart/ Zilveren rok, buiten & binnen diffusers, 8 baleinen, draagtas.
 • Gewicht 2.09 kg

IN DE DOOS:

 • 1 x Elinchrom Rotalux Softbox Octa 175cm
 • 1 x Elinchrom Rotalux front diffuser
 • 1 x Elinchrom Rotalux binnen diffuser
 • 1 x Elinchrom draagtas
  Origineel Elinchrom product

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *